- ملاك الرومانسيةعضو شغال على كبير
عدد المساهمات : 111
تاريخ التسجيل : 21/09/2009
عدد النقاط : 53661
'طاجن الخضار باللحم في الفرن خطييييير
الخميس سبتمبر 24, 2009 5:33 pm
'طاجن الخضار باللحم في الفرن خطييييير .
المقادير : 1\2 كيلو لحم مقطع مكعبات متوسطة الحجم
2 بصلة كبيرة-3 حبات بطاطس متوسطة - 1\4 كيلو( كوسة- فاصوليا خضراء- بسلة بالجزر-حبة فلفل اخضر ) كميات الخضار حسب الحاجة وحسب المحبب لكم -ملح -فلفل-حبهان-ورق لوري-زنجبيل-بهار-بردقوش-2 فص مستكة-2 فص ثوم-ملعقة سمن -ربع كوب ماء .
الطريقة : اولا نقوم بتقطيع الخضار قطع معقولة الحجم مش صغيرة أوي، وبعدين نبشر البصل حسب الرغبة ( ناعم او خشن ) وبعدين نحط عليه كل التوابل السابقة والثوم انا بحطه من غير ما اقطعه بيدي بس طعم حلو، وبعد كده نحط اللحمة عليهم ونقلبهم كويس في بعض ، بعد كده نحطهم في الطاجن ونحط عيهم ملعقة السمن والماء واخر حاجة نغطيهم كويس بالفويل.
بصوا يا قمرات الفرن لازم يكون سخن ودرجة الحرارة من (260-280 ) يعني براحتكم .بس وسيبوها في الفرن لحد ما تستوي خالص وتتحمر لوحدها ز بتاخد حوالي 3 ساعات بس بتطلع خطيرة وخفيفة وتتاكل اكل .جربوها ومش هتندموا ابدا.
المقادير : 1\2 كيلو لحم مقطع مكعبات متوسطة الحجم
2 بصلة كبيرة-3 حبات بطاطس متوسطة - 1\4 كيلو( كوسة- فاصوليا خضراء- بسلة بالجزر-حبة فلفل اخضر ) كميات الخضار حسب الحاجة وحسب المحبب لكم -ملح -فلفل-حبهان-ورق لوري-زنجبيل-بهار-بردقوش-2 فص مستكة-2 فص ثوم-ملعقة سمن -ربع كوب ماء .
الطريقة : اولا نقوم بتقطيع الخضار قطع معقولة الحجم مش صغيرة أوي، وبعدين نبشر البصل حسب الرغبة ( ناعم او خشن ) وبعدين نحط عليه كل التوابل السابقة والثوم انا بحطه من غير ما اقطعه بيدي بس طعم حلو، وبعد كده نحط اللحمة عليهم ونقلبهم كويس في بعض ، بعد كده نحطهم في الطاجن ونحط عيهم ملعقة السمن والماء واخر حاجة نغطيهم كويس بالفويل.
بصوا يا قمرات الفرن لازم يكون سخن ودرجة الحرارة من (260-280 ) يعني براحتكم .بس وسيبوها في الفرن لحد ما تستوي خالص وتتحمر لوحدها ز بتاخد حوالي 3 ساعات بس بتطلع خطيرة وخفيفة وتتاكل اكل .جربوها ومش هتندموا ابدا.
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى